sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Rosoinen ja herkkä makuuhuone

Haluaisin tulevan kotimme makuuhuoneen sisustukseen karuutta rosoisen, tummanharmaan tapetin ja muun harmaan perusilmeen muodossa, mutta kuitenkin lämpöä ja pehmeyttä, kuten vaaleankultaisen päiväpeiton ja muita hempeitä yksityiskohtia.
Tummanharmaa sängynpäätyseinä
Tapetti tulisi tosiaan vain sängynpäätyseinälle ja muut seinät pysyisivät näillä näkymin valkoisina. Täytyy sitten katsoa, tuleeko seinien välille liian suuri kontrasti, mutta en myöskään haluaisi makuuhuoneesta liian synkkää.

Makuuhuone on melko pieni, mutta haluaisin sinne kuitenkin sängyn ja yöpöytien lisäksi lipaston, sillä joudun muuton yhteydessä luopumaan vaatehuoneestani. Lipastoon ja sen päälle saisin järjestettyä meikkini, koruni ja osan vaatteistani loppujen mennessä tavalliseen vaatekaappiin. Lipastolle pitäisi vaan tehdä jotain, sillä se ei värinsä puolesta sovi tulevaan makuuhuoneeseemme. Olen miettinyt sen ja sängynrungon maalaamista tai lakkaamista harmaaksi. Ehkä hieman läpikuultavaksi lakkaaminen olisi parempi, sillä en halua liikaa erisävyisiä umpiharmaita (seinä, matto, verhot, lipasto jne.)
Vaaleahkoa puuta oleva lipastomme
Harmaa lipasto (puupinta voisi kuultaa harmaan värin läpi)
Muuten lipasto ja sänky voisivat pysyä ruskeina, mutta yöpöytämme ovat jo ihanaa pähkinänruskeaa ja pelkään etten saisi niitä sävytettyä tarpeeksi hyvin yöpöytiimme sointuviksi. Se on tosin vielä yksi vaihtoehto, että harmaan sijasta koittaisin saada sängystä ja lipastosta yöpöytien väriset.
Toinen yöpöydistämme
Makuuhuoneeseen pitäisi varmaan hankkia myös jonkinlaiset pieneen tilaan sopivat yövalot.
Seinälamppu ja puinen yöpöytä
En ole vielä päättänyt, mikä olisi tilaan sopiva kattolamppu. Aluksi mietin jotain kaunista ja näyttävää, kuten ylimmän kuvan kattokruunu, mutta kenties lamppu voisi olla jokin pieni ja yksinkertainen.
Metallinhohtoinen lamppu
Ellokselta saisi esimerkiksi Diamant-nimisen graafisen ja metallisen kattolampun (49€):
Diamant-valaisin
Clas Ohlsonilta saisi hieman halvemmalla itselleen hieman vastaavan valaisimen (19,99€+9,99€):
Lampunritilä
Lampunpidin
Tällä hetkellä meillä on melkein joka huoneessa mummojemme tekemiä räsymattoja. Tahtoisin kuitenkin hankkia makuuhuoneeseen jonkun ison ja ihanan maton, esim. jommankumman näistä:
Ryijymatto
Wave-matto
En tiedä pitäisikö minun koittaa tehdä hieman tätä vastaava sängynpääty:
Vaalea sängynpääty
Makuuhuonettamme tulee myös somistamaan pallovalot, kunhan vain keksin miten saisin aseteltua ne tyylikkäästi, mutta kuitenkin niin, ettei koiramme pääse niitä järsimään.
Pallovalot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti