sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kultaspray ja makuuhuone

Minulla piti olla tänä viikonloppuna hyvin aikaa DIY-projekteilleni ym. mieheni lähtiessä viikonlopuksi mökkireissulle ja koirani appivanhemmille. Olin kuitenkin viikolla kipeänä ja perjantai-ilta meni hieman hukkaan lepäillessä. Lauantaina lähdinkin askartelun sijaan äitini, siskojeni ja mummoni kanssa kirpputorille. Tulin lopulta kotiin vasta seitsemän aikoihin illalla. Kirpputorilta tarttui kuitenkin mukaan muun tavaran ohella myös kehykset makuuhuoneeseen liittyvää DIY-projektia varten (olin alun perin ajatellut käyväni Kakkosen realisoinnissa etsimässä kehyksiä, mutta en koskaan ole sillä suunnalla oikeaan aikaan).
30 euroa maksaneet puiset, kultaiseksi maalatut kehykset
8 euron mekko ja 1,5 euron huivi
Kahdet 3 euron ruskeat pimennysverh0t (vastaavat harmaat
verhot minulta jo löytyy) ja 1,5 euron liukuestomatto
Nuo ruskeat pimennysverhot voisin uudessa kodissamme laittaa olohuoneeseen näiden verhojen seuraksi:
Olohuoneen verhot
Aloin sitten lauantaina illan pimetessä tuunaamaan ostamiani kehyksiä, koirani käyttämää pientä porrasjakkaraa sekä paria koriste-eläintä:
Trogen-porrasjakkara valkoisilla liukuesteillä
Schleich-karhu ja -jänis
Kananhäkkiverkkoa
Molotow Urban Fine-art Effect (kupari) ja Molotov Urban Fine-art Metallic (kulta)
Spray-maaleista käytin tällä kertaa vain tuota kullanväristä. Hääaskartelujen jälkeen olen alkanut suosia näitä Molotow-merkkisiä spray-maaleja, sillä ne ovat saman hintaisia kuin muutkin rautakaupoista ym. löytyvät sprayt, mutta huomattavasti parempia. Näitä ei taida ihan joka paikasta löytyä, mutta ainakin helsinkiläinen Geezers myy Molotowin spray-maaleja.

Kananhäkkiverkkoa ja kehyksiä tarvitsen makuuhuoneeseemme tulevaan korutelineeseen. Kehykset ovat melko isot, mutta toisaalta korujakin on paljon... Täytyy saada nuo melko näyttävät kehykset jotenkin sovitettua makuuhuoneen muuhun sisustukseen ilman että kokonaisuus näyttää liian järkyttävältä. Leikkasin verkkorullasta sopivan palan ja spray-maalasin sen kultaiseksi. Sitten nidoin sen kehyksen takapuolelle. Enää tarvitsen vain pieniä S-lenkkejä, joiden avulla saan ripustettua kehykseen kaulakorujani. Yksi tuollainen pieni hely tippui jostain niitatessani verkkoa kehykseen ja päättelin, että se oli varmaan ihan yhden nurkan kärjestä. Liimasin sen epoksilla takaisin paikoilleen.
Valmis korukehys
Tippunut pikkuhely ja nurkka josta se todennäköisesti tippui

Verkon kultaisuus ei kovin helposti erotu...
Verkon lisäksi spraymaalasin myös porrasjakkaran ja eläinfiguurit. Porrasjakkarasta jouduin tosin ensin repiä irti niitit, joilla valkoinen liukuestomatto oli siihen kiinnitetty. Maalaamisen jälkeen leikkasin ostamastani harmaasta liukuestomatosta siihen uudet palaset ja niittasin ne kiinni.
'
Kultaiset eläimet
Kultaiset portaat
Pitää ottaa näistä uudet kuvat sitten, kun muutamme ja saan soviteltua ne muun sisustuksen lomaan. Tänä viikonloppuna en saanut oikein muuta aikaiseksi (tarkoitukseni oli mm. siivota nurkkiamme ja kananhäkkivarastoamme, ettei se jää sitten muuttopäivälle). On tässä kuitenkin vielä aikaa. Sänkyä ja lipastoa, jotka aion lakata harmaaksi, en oikein viitsi vielä tuunata, sillä ne pitäisi tyhjätä ja laittaa paloiksi ennen lakkausta. Se on ehkä helpompi tehdä sitten muuton yhteydessä. Jossain vaiheessa meinasin askarrella jonkinlaisen sängynpäädyn, mutta se tuntuu tällä hetkellä huonolta idealta. Makuuhuoneesta tulee pian liian sekava. Olen miettinyt myös tekeväni seinälle ripustettavat valokirjaimet, mutta en ole varma. Minun täytyy nimittäin hankkiutua eroon nykyisistä valokirjaimista, jotka teimme kaverini kanssa häihini, sillä ne ovat uuteen kotiimme liian isot (ne on spray-maalattu kuparisiksi yllä näkyvällä Molotow-sprayllä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti