sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Sukelluskokeilu

En ole varma, olisiko minulla juuri nyt varaa tai aikaa aloittaa uutta harrastusta, varsinkaan varustehankinnoiltaan niin kallista kuin laitesukellus. Ajattelin kuitenkin, että voisin osallistua laitesukelluskokeiluun ja sitä kautta myös hieman alan harrastajilta hieman selvitellä laitesukelluksen kustannuksia ja sitä, mitä se käytännössä täällä Suomessa on, kun ei ole niin noita koralliriuttoja ja lämpimiä vesiä.

Ensisijainen vaihtoehtoni laitesukelluskokeilulle on Espoon Dyykkarit. Siellä laitesukelluskokeilu maksaa 30 euroa ja hintaan luultavasti kuuluu varusteiden lainaaminen. Espoon Dyykkarit on nyt Leppävaaran hallin rempan aikana sukeltanut Tapiolan uimahallilla, mutta vuoden vaihteen jälkeen palaa taas Leppävaaraan. Siellä voisin periaatteessa jatkaa laitesukellusta ihan harrastuksena ja voisin laitesukelluskokeiluni aikana kysellä heiltä hieman tarkemmin, mitä laitesukellusharrastus noin käytännössä on.

Toinen mielenkiintoinen paikka laitesukelluskokeilulle olisi Sukellus Areena Veikkolassa. Sukellus Areenan 8 metriä syvä allas on pohjoismaiden syvin. Se olisi varmaan mielenkiintoisempi paikka sukeltaa kuin tavallisen uimahallin allas. Siellä laitesukelluskokeilu maksaa kuitenkin 60 euroa ja matkani sinne olisi pidempi.

Minulla ei ole kauheasti aiempaa kokemusta edes snorklauksesta, mutta häämatkallamme kokeilin Snuba-sukellusta Floridan Duck Key:ssä. Olimme silloin yötä ihanassa ja kalliissa Hawks Cay Resortissa. Snubassa omien laitteiden sijaan hengitetään letkun kautta ilmariutasta tulevaa happea. Alku oli hieman hankala ja kolmen hengen snuba-porukastamme yksi ei uskaltanutkaan sukeltaa, vaan ui takaisin veneelle. Alla koralliriuttaa tutkiessa oli kuitenkin todella hauskaa ja olen onnellinen, ettei tämän luovuttaneen henkilön paniikki onnistunut tarttua meihin muihin.
Snuba-porukkamme ja ilmariutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti